Bekkaylabox Hvalpe/Puppies » A-Kuldet/A-Litter » A-kuldets dagbog
Bekka
har født 11 hvalpe
d. 31/1-2012

2 tigrede hanner
3 røde hanner
6 røde tæver

Alle har det godt

og har fundet gode hjem og familier

Se mere under A-kuldet, der er billeder af hver hvalp Hvalpene er stambogsført i
Dansk Kennel Klub 
BARBAROSSA VOM SCHLOSS MUNCHHAUSEN
born 24.7.2008
CH Barbarossa vom Schloss Munchhausen champion in beauty Monte Negro, Bulgaria and Macedonia, Nr. 1 at TOP 10 club KLNB Slovenia 2010, HD A1, heart 0, young spondilose neg, teath 1a, eyes 1 a, BbH, IPO 1
2x BOB, 1x CACIB , Junior Club Winer Slovenia KLNB 2009
Born 10.11.2009
HD: A      
AD: 0      
Spondylose: 0
Hjerte/heart: 0    
AK + Mentaltestet  

Dagbog

 
Det går forrygende stærkt! 20-03-2012
Hvalpene er i dag 7 uger gamle og det er ikke til at forstå de lige straks skal til at flytte... Vi har den sidste uges tid trænet i at køre bil og komme ud og se lidt på verdenen.
I dag har vi været i Boxergruppe Sydkyst/Ishøj og hilse lidt på.
uhh, det går stærkt nu ! 21-02-2012
Hvalpene har i dag fået rigtig mad af skåle, de var med det samme med på hvad de skulle gøre med det og hold op hvor blev de snaskede. Men det var kun hyggeligt, for så slikkede de hinanden og fik meget tid til at gå med det.
Bagefter var de fuldstændig koksede og da det igen var spisetid her kl. 20, orkede de næsten ikke stå op. Men overtalt blev de og har i skrivende stund spist deres 2. rigtige måltid i hele deres liv :O)

 
Med lynets hast 20-02-2012

Alle hvalpe er godt på vej, det vejer alle over 1 kg nu og står på tærsklen til at skulle til at spise noget mere fast føde :O)

De har i dag holdt flyttedag og er flyttet ud i alrummet og jeg synes jeg kan fornemme at det er til Bekkas store tilfredsstillelse, for så kan hun bedre følge med i hvad der sker hos os selvom hun er hos hvalpene; det var blevet lidt svært at lokke Bekka ind til dem i soveværelset. Og i skrivende stund har hvalpene lige bevæget sig ud på deres 1. gåtur udenfor kassen :O) Og Uhhh hvor er der live i dem :O)

Intet nyt er godt nyt :O) 06-02-2012
Der er ikke så meget at fortælle i disse dage andet end at alle hvalpe stadig har det godt og de knokler for føden, De tager alle fint på.
Det går godt 04-02-2012

Nu er overskuddet ved at vende tilbage, både hos Bekka og mig :O)

Bekka er begyndt at komme små smutture ind i stuen. Idag har hun selv bedt om at komme udenfor 2 gange. Hun var endda så modig at hun skulle tirre vores hvide hankat lidt, men afregningen kom med det samme i form af et velplaceret slag på næsen, så var hun færdig med den leg ;)

Al det mad Bekka var bagud med under drægtigheden pga. pladsmangel i maven, er hun ihærdigt i gang med at få indhentet; det 1. døgn spiste hun 10 dåser A/D dåsemad med 150g hvalpe foder i de sidste 6 portioner. Så selvom hun var noget undervægtig da vi tog hjem med hende efter kejsersnittet, så ser hun allerede nogenlunde pæn ud igen. Nu spiser hun mad 6-7 gange i døgnet

Hvalpene er endelig begyndt at tage på, så nu ser det ud til at det går fremad for alvor.

Mht kejsersnittet: Så fødte Bekka 6 hvalpe på normal vis, men der manglede 4 moderkager, de 2 fik Erik, vores fødselshjælper, ud herhjemme, men derefter gik det hele i stå...
Efter 3 timers forsøg på at få hende i gang igen, besluttede vi at tage til dyrlægen, så vi kørte til Nina Diers på Ølby Dyrehospital.

Nina formåede at få de 2 andre moderkager ud som manglede, men derefter skete der ikke mere, den hvalp vi kunne mærke rokkede sig ikke ud af stedet. Inden vi startede blev Bekka scannet og efter hvad man kunne se deraf, så var der 2 hvalpe tilbage og den ene så ikke ud til at have det godt.
Beslutningen om kejsersnit blev nødtvungent truffet, da Bekka jo desværre havde tabt sig en del under drægtigheden og specielt den sidste uge, var der øget risiko for at hun ikke kunne klare operationen.
Kejsersnit blev besluttet, for der var ikke længere noget bedre alternativ.
Da Dyrlægen får lukket op for Bekka, bliver det klart at noget ser anderledes ud end forventet, det ene livmoderhorn bliver taget ud og ser ud som det skal og der ligger 1 hvalp i,  da det andet skal op, er det meget svært at få ud, det viste sig, at det udover at være kæmpestort  ca. 40 cm og meget tykt havde fået drejet sig over i den anden side af Bekkas mave. Inden der blev lukket op for at se hvad der var derinde, blev der gættet på om det kunne være en misdannet hvalp der lå der og havde spærret for resten.....
Men det viste sig blot at være 4 hvalpe mere og da bedøvelsen aftog stod vi med endnu 5 hvalpe der levede i bedste velgående - men hold da op en rutchebanetur følelsesmæssigt vi skulle igennem inden og under.

Så nu er vi de lykkelige midlertidige ejere af 11 superdejlige hvalpe, som man ikke kan andet end at
knuselske heart

 

opdatering på hvalpesituationen 02-02-2012

Hvalpenes menneskemor er ret træt, så det bliver ikke til så mange opdateringer lige nu :O)
Heldigvis er hvalpekassen stor nok til at jeg kan ligge i den og få mig en lur sammen med alle mulerne, det er såå hyggeligt :O)

Men jeg skal nok se at få lagt billeder ud snart af hvalpene. Der er lagt lidt blandede billeder på A-kuldets side.


Jeg kan melde at alle 11 hvalpe har det godt og ligesådan har Bekka det godt :O) Alle hvalpe dier ved Bekka og jeg behøver kun at supplere hist og pist. Og det bedste af det hele er at der er plads til at alle 11 dier samtidigt.


 

Hvalpe 31-01-2012
Bekkas temperatur har hele mandagen teet sig mærkeligt, mandag aften faldt den så til 36,6 - så nu er vi i gang
Redebyggeri 30-01-2012

Bekka har bygget mange reder i dag, både i brusekabinen, i fødekassen, i vores og i Jakobs seng.
 

Appetit 28-01-2012
Bekkas appetit har været noget bedre det sidste døgn.
Tun i olie kan bruges til at øge hastigheden på indtagelsen af maden

Bekka sover meget nu og imens boltrer hvalpene sig inde i hendes mave  :)
Vægt m.m. 26-01-2012
Bekka vejer i dag 36 kg og måler 93 cm om livet.

Det er stadig ikke den store ædelyst hun har. Hun kan dog lokkes til at spise lidt hvis det er noget hun ikke har spist før og det ellers smager prinsessen :O)

Killingerne vækker stadig stor interesse hos Bekka og fik hun lov kunne hun lege med dem i timevis.
Status 23-01-2012
Dyrlæge besøg i formiddags;
alt står vel til med Bekka og dyrlægen var meget tilfreds.

Bekka vejer i dag 37 kg
Alment 22-01-2012
Bekka har sovet størstedelen af dagen og har det ellers godt.

Både gåture og mad har kunne bruges i dag :O)
Status og vægt m.m. 21-01-2012

Bekka vejer i dag godt 36 kg og måler 92 cm om livet.

Mælken er begyndt at løbe ud af brysterne, så det må tages som et tegn på at betændelsen er ved at slippe sit tag, de er heller ikke så hårde at mærke på længere.
Bekka føler sig stadig ikke tilpas ved at ligge ned og vandrer meget rundt og spørgsmålet er om det er ømhed i brysterne eller om det er hvalpene/maven der ikke er rar at ligge på.

Appetitten er stadig meget svingende dog er den størst om aftenen, om morgenen har hun kvalme og ingen appetit.

Status 20-01-2012
Der er stadig fremgang, mælkekirtlerne er ikke så massivt hårde i dag, det er ligesom om vævet er begyndt at kunne give efter

Dog virker meget besværet af mave m.m. Hvis Bekka kunne svare ville hun nok sige, at nu gider hun altså ikke mere, for der er ingen stillinger der er behagelige at ligge, sidde eller stå i.
Hun har det sidste døgn fået en del væske i kroppen, specielt bagpartiet er ramt.

Appetitten er der til tider og der kan næsten ikke være noget i maven, så den står på meget små portioner med extra guf i for at lokke lidt extra i hende.

De små krabater er livlige i maven, man kan endnu ikke se de bevæger sig, men de kan mærkes :O)
Dyrlægebesøg 20-01-2012
Bekka var lige en tur hos dyrlægen igen i dag for at få taget en blodprøve, for at se om hun skulle have fået sukkersyge; det har hun heldigvis ikke. Dog skal vi fodre noget mere, da blodsukkeret var noget lavt.

Der er en vis fremgang at spore, hun er lidt gladere/friskere og syntes det var vældig hyggeligt at tale med pigerne hos dyrlægen og få lidt guffere. Hendes øjne er også mere klare i dag, så ingen tvivl om at hun ikke har så ondt i dag som igår.

Så penicillinkuren fortsættes og ligesådan med det smertestillende.

Bekka har sovet hele natten, godt nok i den samme stilling som jeg lagde hende i i går aftes, men sovet har hun og det er godt, så hun kan få noget hvile.

Vægt i dag 35,4 kg
Endnu et dyrlæge besøg 18-01-2012

IKKE en god ide at malke.

I dag er det værre og Bekka har været meget urolig hele natten, hun har ikke ligget ret længe ad gangen.

 

Så vi tog en tur til vores egen dyrlæge i morges kl 8, hun var bestemt ikke begejstret over beskeden om at vi skulle malke og jeg har også rigtig svært ved at se hvordan 14 dage med malkning skal hænge sammen, for ikke at tale om at jeg jo så også ville malke råmælken ud.
Så nu er Bekka sat i penicillinbehandling og forhåbentlig er der bedring allerede i nat, så både hun og vi andre kan få sovet.

Bekka vejer idag 34 kg og måler 89 cm om livet.

Og der kan mærkes liv uden på maven :O)

 

Dyrlægebesøg 17-01-2012

Bekka er blevet herpesvaccineret idag hos af Nina på Ølby Dyrehospital.

Samtidig kiggede dyrlægen på hendes store og meget spændte yver, hun konstaterede at Bekka allerede har lagt mælk ned og lidt for meget i forhold til hvornår hvalpene skal fødes, så jeg er blevet sat i gang med at malke Bekka for at undgå betændelse.
Jeg må konstatere at det ikke er en nem opgave når det hele er så spændt som det er på Bekka, for så er der ikke noget at få fat i. Vi har prøvet et par timer i dag og det ser ud til at det har lettet lidt på trykket; så nu er det bare om at holde det ved lige.

I går aftes blev hvalpekassen sat op ved siden af min seng og den er allerede taget i brug, dog ikke af Bekka, men Kayla - hun har sovet rigtigt dejligt i den hele natten :O)

Vægt 15-01-2012
Bekka vejer idag 33,1kg og måler 84 cm; hun er snart ved at være for tung til at jeg kan bære hende.

Hun var med ude og kigge lidt til hundeleg og fik beundret sin store mave m.m. , så nu er hun træt.
Der er stadig energi til at lege lidt udenfor og fjante på gåturen.
De sidste par dage har Bekka redt seng inden hun ligger sig ned, så i morgen sætter vi fødekassen op så hun kan vænne sig til den.
Vægt m.m. 12-01-2012
Vægten er i dag 31 kg og Bekka måler 78 cm om livet.
Hun er belvet voldsomt sulten over de sidste par dage og går gerne på køkkenbordet for at få stillet sulten (bare ærgerligt hun ikke finder noget at spise der).
Om natten er der mere rart at ligge på gulvet, for Bekka altså. Måske er der for trangt eller varmt i sengen når man skal dele med 2 voksne og en hund mere ;)
Gåturene går hun stadig gladeligt med på og selvom tempoet for det meste er koneagtigt kan der godt snige sig ligt trav og fjant ind indimellem.
Vægt og nyt billede 08-01-2012

69 cm og 29 kg

Emil og Bekka var ude og gå nytårstur  med Boxergruppe Sydkyst/Ishøj i dag, så Bekka har sovet dejligt hele eftermiddagen. Der er ikke helt samme fremdrift i hende som der plejer at være når vi går ture, det er lidt mere "koneagtigt" tempo tingene foregår i nu. Dog hun er ikke mere besværet af maven end hun hopper let og elegangt ind og ud af bilen.

Vægt 05-01-2012
Efter nogle dage med meget lidt lyst til mad er det lykkes at vende kurven ved at skifte til hvalpefoder.

Bekka vejer i dag 28,6kg og måler 65 cm om livet
4½ uge 01-01-2012
I dag vejer Bekka 27,4 kg og måler 64cm om livet.

Hun har været noget urolig i nat og lige pludselig i går aftes blev hun urolig over fyrværkeriet udenfor. Hun blev dog heldigvis kureret da der ingen ynk var at hente. Uroen skyldtes ikke fyrværkeriet, for det varede ikke hele natten.
Bekka 30-12-2011
Fra i går til i dag er Bekkas dievorter vokset til dobbelt størrelse.
Drægtighedsscanning 29-12-2011
Da jeg alligevel var for nysgerrig, er Bekka i dag blevet scannet på Ølby Dyreholspital af Nina Diers.

Scanningen viste er der ligger 7-8  fostre i hendes mave  og at de måler 1,8 cm :-) 
Vægt 28-12-2011
Bekka vejer i dag 27,4 kg og hun har lagt sig ud med godt 2 cm i livet. Hun måler nu 59 cm
Mad 27-12-2011
Siden juleaften, hvor Bekka fik et råt osso bucco stykke, har hendes appetit været meget lille.
Hun er frisk og vil meget gerne med ud og gå ture i raskt tempo.
Vægt 23-12-2011
Bekka vejer i dag 27.7kg og måler 57 cm i livet

Hun er stadig lige madglad, selv om natten kan hun blive urolig og så hjælper det at få lidt mad.

Ellers er hun glad og velbefindende - killingerne vil hun meget gerne dutte i hele tiden hvis hun kunne få lov.
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de gemmer også information om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold. Du kan forsætte med at bruge vores side som altid, hvis du accepterer at vi bruger cookies.
Klik her for at få dit eget GoMINIsite